recept: Gombás-sonkás göngyölt hús, Kifőzde
Gombás-sonkás göngyölt hús
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szelet karaj vagy tarja, esetleg pulykamell, csirkemell,
8 vékony szelet füstölt szalonna vagy bacon
zsír, vaj, ételízesítő, magyaros sült fűszerkeverék,
1 kis fej vöröshagyma,
20 dkg szeletelt gomba,
20 dkg füstölt sonka,
2 gerezd fokhagyma



Zsíron kockára vágott hagymát pirítunk, azon megfonnyasztunk 20 dkg szeletelt gombát és 20 dkg apróra vágott füstölt sonkát.
Ha kész, megborsozzuk, elkeverjük 2 gerezd sóban tört fokhagymával.
A húst kiklopfoljuk, megfűszerezzük, két szélére bevagdalt szalonnát helyezünk úgy, hogy kb. 1 cm szélességben a bevagdalt rész lelógjon a húsról.
Ezután megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk, megtűzzük hústűvel (hogy szét ne essen sütéskor), tetejére morzsolt vajdarabkékat teszünk és kivajazott tepsiben pirosra sütjük.
Ha a húsba nem teszünk szalonnát, a tekercseket becsomagolhatjuk hajszálvékonyra szeletelt baconszalonnával, nagyon mutatósra meg tud sülni, mellesleg finom is :-)

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: petrezselymes újkrumpli
 sült krumpli
 uborkasaláta
 tejfölös uborkasaláta

Forrás: Saját elképzelés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.07.25. Utoljára frissítve: 2009.06.07.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:46:39 - 1.49)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez