Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 szelet karaj vagy tarja, esetleg pulykamell, csirkemell, 8 vékony szelet füstölt szalonna vagy bacon zsír, vaj, ételízesítő, magyaros sült fűszerkeverék, 1 kis fej vöröshagyma, 20 dkg szeletelt gomba, 20 dkg füstölt sonka, 2 gerezd fokhagyma |
Zsíron kockára vágott hagymát pirítunk, azon megfonnyasztunk 20 dkg szeletelt gombát és 20 dkg apróra vágott füstölt sonkát. Ha kész, megborsozzuk, elkeverjük 2 gerezd sóban tört fokhagymával. A húst kiklopfoljuk, megfűszerezzük, két szélére bevagdalt szalonnát helyezünk úgy, hogy kb. 1 cm szélességben a bevagdalt rész lelógjon a húsról. Ezután megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk, megtűzzük hústűvel (hogy szét ne essen sütéskor), tetejére morzsolt vajdarabkékat teszünk és kivajazott tepsiben pirosra sütjük. Ha a húsba nem teszünk szalonnát, a tekercseket becsomagolhatjuk hajszálvékonyra szeletelt baconszalonnával, nagyon mutatósra meg tud sülni, mellesleg finom is :-) Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|